Ga naar hoofdinhoud

Goede jaarcijfers De Samenwerking

Coöperatie De Samenwerking uit Haastrecht heeft in 2020 goede cijfers geschreven. De totale omzet – mengvoer, enkelvoudige voeders, ruwvoeders en meststoffen – steeg naar ruim 152.000 ton.

Het financieel resultaat bedroeg 804.500 euro. Leden kunnen daardoor rekenen op een nabetaling van 2,50 euro per ton. Het restant wordt toegevoegd aan het eigen vermogen. De jaarcijfers werden vrijdag 27 mei vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering die online plaatsvond.

De coöperatie zag het aantal leden toenemen met 4% van 803 naar 836 De winkel kende een omzetgroei van 27%.

Oorzaken

Het financiële resultaat is volgens de coöperatie te danken aan de goede inkooppositie, meevallende kosten en een prima prestatie van de winkel. “De belangrijkste doelstelling was groei van het aantal klanten die kiezen voor de coöperatieve werkwijze met professionele begeleiding, maatwerk en scherpe prijzen. Hierdoor ontstaat een duurzame relatie voor de langere termijn”, aldus De Samenwerking.

Investering

Het investeringsprogramma in de fabriek en wagenpark is wederom volgens planning uitgevoerd. Er is een start gemaakt met de bouw van de nieuwe loods voor kunstmest en landbouwproducten. De komende jaren zal er verder in de fabriek worden geïnvesteerd.

Lees ook: ABZ en De Samenwerking slaan handen ineen op gebied varkensvoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback