Ga naar hoofdinhoud

Goede prijzen in uienpool Agrifirm

Door de gunstige mogelijkheden in het voorjaar werd het mogelijk om in de Agrifirm uienpool naast een goede prijs ook een redelijke bewaarvergoeding te realiseren. Over de poolleveringen is een gemiddelde verkoopprijs gerealiseerd van 21,2 cent.

Bewaarvergoedingen

Door de bewaarvergoedingen loopt de poolprijs voor levering in 2010 op van 19,9 cent in januari tot 27,7 cent in de eerste week van juli. Voor leveringen met Eurep Gap certificaat ligt de eindprijs net als in 2009 nog € 0,10 hoger. Leden van Agrifirm ontvangen hiernaast nog het ledenvoordeel van € 0,60 per ton.

Vlakke uienhandel

De uienhandel vertoonde van oktober tot december een vrij vlak verloop. Het vertrouwen in een goede markt moest duidelijk nog groeien. In het voorjaar was er sprake van een turbulente markt. De prijs liep op door de krappe voorraadpositie en de goedlopende export. Nederland, als grote exporteur van uien, was in staat om in te springen op de tekorten elders in de wereld. Gedurende het voorjaar is de prijs weer teruggezakt en de allerlaatste luchtgekoelde uien in juli moesten voor een veel lagere prijs weg. Door de gunstige mogelijkheden in het voorjaar werd het mogelijk om, in de pool, naast een goede prijs ook een redelijke bewaarvergoeding te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback