Ga naar hoofdinhoud

Graanopslaganalyse nieuwe ontwikkeling

Agrifirm Plant heeft in samenwerking met Jansen & Heuning een unieke graanopslaganalyse ontwikkeld. Graan moet aan verschillende kwaliteitseisen voldoen en deze worden steeds strenger. De analyse helpt telers bij het zelf bewaren van graan.

Kennis

Mede door een aantal nieuwe mogelijkheden om granen te vermarkten, bewaren steeds meer graantelers het graan zelf. De vraag naar kennis over graanbewaring neemt daardoor toe. Vorig jaar heeft Agrifirm Plant een cursus georganiseerd om de laatste ontwikkelingen op het gebied van graan bewaren toe te lichten. Om deze kennis vervolgens toe te kunnen passen in de praktijk, hebben Agrifirm Plant en Jansen & Heuning de analyse ontwikkeld.

Knelpunten

In deze graanopslaganalyse komen mogelijke knelpunten van bewaring boven tafel. Aan de hand van diverse vragen en metingen wordt de bewaring van een teler gecontroleerd. Er wordt bijvoorbeeld antwoord verkregen op de vraag waarom het na maanden drogen niet lukt om het graan rond de 15% vocht te krijgen. Uiteraard worden ook oplossingen aangedragen en alles wordt uitgewerkt in een verslag. Hiermee kan een teler meteen praktisch aan de slag.

Bron: Agrifirm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback