Ga naar hoofdinhoud

Grassa tekent partnerschap met FeedValid

Foto: Grassa

Grasverwerkingsbedrijf Grassa heeft een contract getekend met FeedValid, producent en leverancier van diervoederingrediënten. FeedValid krijgt daarmee het exclusieve recht op de verkoop van graseiwit voor (huis)dieren. Dat meldt Grassa.

Graseiwit is een alternatief voor bijvoorbeeld soja en biedt veel voordelen op het vlak van duurzaamheid.

Duurzame diervoeding

FeedValid gaat het graseiwit in eerste instantie voornamelijk verwerken tot ingrediënt voor aquafeed, petfood en landbouwdieren, maar biedt veel meer potentie. Naar verwachting brengen de afnemers van FeedValid vanaf begin 2023 diervoeding met graseiwit op de markt.

Alternatief voor soja

Graseiwit is een lokaal geproduceerd, duurzaam alternatief voor soja, dat nu vaak gebruikt wordt in diervoeding. Naar het gebruik van soja wordt zeer kritisch gekeken vanwege de CO2-footprint.

Graseiwit wordt gewonnen uit bestaand areaal. Voor de productie hoeft dus geen ander gewas (of bos) verdrongen te worden. Als 25% van het gras in Nederland verwerkt wordt door middel van het Grassa-proces, ontstaat een hoeveelheid graseiwitconcentraat die aan de gehele Nederlandse sojavraag kan voldoen.

Productie

Graseiwit is een van de hoogwaardige producten die ontstaat door het persen, verhitten en filteren van gras. Wanneer gras wordt uitgeperst ontstaat grassap en ontsloten gras, een duurzaam en hoogwaardig ruwvoer.

Door het grassap vervolgens te verhitten ontstaat onder andere graseiwit. Dit graseiwit is geschikt voor consumptie door éénmagigen, zoals de meeste huisdieren maar ook wijzelf als mensen.

Lees ook: Fransen Gerrits investeert in Grassa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback