Ga naar hoofdinhoud

Groen licht voor fusie Cehave en Agrifirm

De NMa geeft toestemming voor de mogelijke fusie tussen Cehave Landbouwbelang en Agrifirm. Het onderzoek naar de invloed van de fusie op de concurrentieverhoudingen op de meststoffenmarkt in Nederland heeft geleid tot een positief besluit.

Uitkomst

De directies en commissarissen van de betrokken coöperaties zijn verheugd over de uitkomst van het onderzoek en het positieve besluit van de NMa. De beide coöperaties hebben het onderzoek en het besluit van de NMa afgewacht, alvorens een besluit tot fusie aan de ledenraad voor te willen leggen. Dit zal nu op de Ledenraadsvergaderingen van 26 mei 2010 gebeuren. Bij het doorgaan van de fusie zullen de respectievelijke coöperaties waarschijnlijk op 1 juni 2010 fuseren, de onderliggende bedrijven in de veehouderij, de akker- en tuinbouw zullen per 1 januari 2011 fuseren.

Inzicht

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaf begin dit jaar geen definitieve goedkeuring aan de eventuele fusie tussen Agrifirm en Cehave Landbouwbelang. De NMa wilde meer inzicht in de concurrentieverhoudingen in de meststoffenmarkt na de fusie en dan specifiek die in Noord-Nederland. De NMa gaf destijds wel haar akkoord met betrekking tot de zeven andere markten waar de beide bedrijven actief zijn.

Voordeel

Agrifirm en Cehave Landbouwbelang verwachten stevige financiële en strategische voordelen van de fusie. De voorgenomen fusie verbreedt de basis voor productvernieuwing, verlaagt de kosten en versterkt de inkooppositie. Zo worden extra groeikansen voor zowel de Nederlandse als de buitenlandse activiteiten van beide ondernemingen gecreëerd. Dit leidt tot betere technische en financiële resultaten voor de leden, volgens de beide partijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback