Ga naar hoofdinhoud

Grootste stijger in marktaandeel melkveehouderij

Uit het rapport ‘Switchgedrag melkveehouders 2002-2010', dat jaarlijks door AgriDirect wordt uitgevoerd, blijkt dat ForFarmers de grootste absolute stijger in marktaandeel is.

Marktaandeel

Het rapport ‘Switchgedrag melkveehouders 2002-2010' beschrijft de relatie tussen melkveehouder en voerleverancier. Het rapport wordt geschreven op basis van de RundveeScanner, die AgriDirect jaarlijks onder ruim 10.000 melkveehouders uitvoert. Onderzocht is onder andere de ontwikkeling van het marktaandeel van de verschillende mengvoerleveranciers. Uit het onderzoek blijkt dat het marktaandeel van ForFarmers in de melkveehouderij in 2010 met 1,1 procent steeg naar 15,3 procent. Hiermee is ForFarmers de grootste stijger. Opmerkelijk daarbij is dat deze stijging door autonome groei is gerealiseerd.

Levernacierstrouw

In het onderzoek is tevens de leverancierstrouw bepaald. Een klant is volgens het rapport trouw aan zijn leverancier, wanneer hij nu klant is van hetzelfde bedrijf als vorig jaar. Het is daardoor ook een duidelijke graadmeter voor de klanttevredenheid. Het percentage leverancierstrouw bij ForFarmers blijkt met 97,3 procent het allerhoogste van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback