Ga naar hoofdinhoud

Hanskamp introduceert nieuw doseersysteem: Multidos

Met de nieuwe MultiDos van Hanskamp is het mogelijk om iedere koe individueel de juiste hoeveelheid vitamines, mineralen en vloeibare energie te verstrekken. De MultiDos is direct te koppelen aan ieder krachtvoersysteem of melkrobot.

Vloeibaar krachtvoer & additieven

Vaak is een onderdeel van het rantsoen vloeibaar krachtvoer, vitamines of mineralen. Om deze toevoegingen eenvoudig toe te dienen is de MultiDos ontwikkeld. De container van de PropyDos is veel gebruikt in de veehouderij. Deze PropyDos helpt rundveehouders om eenvoudig Propyleenglycol te verstrekken aan koeien om een negatieve energiebalans te voorkomen. Tegenwoordig verstrekken steeds meer rundveehouders, in samenspraak met de voeradviseur, naast Propyleenglycol ook andere soorten vloeibaar krachtvoer en additieven. Dit heeft Hanskamp er toe gezet om de PropyDos door te ontwikkelen zodat ook deze middelen eenvoudig toegediend kunnen worden. Deze doorontwikkeling heeft een nieuw, praktisch doseersysteem opgeleverd; de MultiDos.

De MultiDos

De MultiDos is nieuw in haar soort. Ongeacht de buitentemperatuur wordt er altijd dezelfde hoeveelheid vloeistof gedoseerd. Bij temperaturen tussen de 35°C en -5 °C worden de vloeistoffen zonder problemen weggepompt. Hierdoor is het mogelijk om de optimale balans van krachtvoer, ruwvoer en vloeibare additieven te bereiken.

Gebruik MultiDos

De MultiDos kan direct aan het krachtvoerstation of melkrobot gekoppeld worden. Vervolgens wordt aangegeven welke koeien welke hoeveelheid vloeibaar krachtvoer nodig hebben en de MultiDos doet de rest. De praktijk heeft bewezen dat koeien op deze manier het product goed opnemen. Elke MultiDos container biedt plaats voor 2 MultiDos pomp eenheden. Ideaal wanneer er twee voerstations naast elkaar staan. Dankzij de ruime transparante container van 30 liter is in één oogopslag te zien hoeveel vloeibaar krachtvoer er nog beschikbaar is. Ook kan de MultiDos pomp unit aan de wand worden bevestigd door middel van een speciale behuizing. Door deze wandbevestiging is deze MultiDos eenvoudig te combineren met uw melkrobot. De MultiDos is te gebruiken in combinaties met melk-en voerinstallaties van verschillende merken.

10 reacties op “Hanskamp introduceert nieuw doseersysteem: Multidos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback