Ga naar hoofdinhoud

Hendrix UTD bedrijfsgezondheidstoets

Het terugdringen van antibioticagebruik is een hot item in de varkenssector. Een goede gezondheidsstatus op het varkensbedrijf is dan een eerste vereiste. De bedrijfsgezondheidstoets (BGT) van Hendrix UTD checkt factoren die hierop van invloed zijn en laat zien waar verbetering nodig is. Varkenshouders kunnen de BGT via de website van Hendrix UTD downloaden en zelf invullen.

Gebruiksvriendelijker

De BGT van Hendrix UTD bestaat al langer, maar de toets is nu gebruiksvriendelijker. Met de vernieuwde versie kunnen varkenshouders gemakkelijk werken.Ook is een functie toegevoegd die snel een overzichtelijke samenvatting van de resultaten geeft. Zo is in één oogopslag zichtbaar op welke onderdelen een bedrijf goed scoort en welke punten voor verbetering vatbaar zijn.

Waardering

De BGT is een checklist waarmee de varkenshouder het management van zijn bedrijf kan screenen op basis van een aantal factoren binnen de categorieën huisvesting, klimaat, voeding, gezondheidszorg en biosecurity. Alle categorieën en onderliggende factoren zijn onderling gewogen en vertegenwoordigen een bepaalde score. De totaalsom is de BGT-index, ofwel een waardering voor het totale gezondheidsmanagement.

Snel effect

De BGT geeft concreet aan op welke onderdelen in de bedrijfsvoering verbetering mogelijk en nodig is. Aan elk verbeterpunt wordt ook een prioriteit toegekend, zodat direct zichtbaar is welke maatregelen het meeste effect hebben op de BGT-index. In overleg met de bedrijfsadviseur en de veearts kan de varkenshouder zo een plan van aanpak opstellen waarmee hij snel vooruitgang boekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback