Ga naar hoofdinhoud

Hendrix UTD introduceert nieuw kalvervoer

Speciaal voor de eerste levensdagen van het kalf introduceert Hendrix UTD een nieuwe kalvermuesli: Vita Floc. Dit voer stimuleert de vroege opname van krachtvoer. Het mengsel bevat onder andere ontsloten graanvlokken en specifieke mineralenkorrels en is rijk aan ijzer. Vroegtijdige opname van Vita Floc resulteert in een snelle start van de pensontwikkeling, waardoor een hoge jeugdgroei wordt gestimuleerd en het mogelijk is de kalveren eerder te spenen.

Goede start

Met Vita Floc realiseert de veehouder een goede start voor het jonge kalf. Deze kalvermuesli kan in de eerste levensdagen van het kalf onbeperkt worden gevoerd en zorgt ervoor dat het kalf snel went aan de krachtvoeropname. Hierdoor kan gemakkelijker worden overgeschakeld op KalverBiks. Door de hogere opname groeien de kalveren sneller en is het mogelijk de kalveren eerder te spenen. Vita Floc past in de prestatielijn van Vita, gericht op een hogere groei, eerder afkalven en gezondere kalveren.

Hogere opname

Vita Floc is afgestemd op de specifieke behoefte van het jonge kalf, het mengsel bestaat uit graanvlokken, Biks en mineralenkorrels. Daarnaast bevat Vita Floc ook een hoog aandeel ijzer, dit voorkomt bloedarmoede bij jonge kalveren.. De ontsloten graanvlokken zijn zeer smakelijk en leveren zetmeel dat belangrijk is voor de ontwikkeling van de kalverpens. Bovendien plakken deze granen snel aan de snuit van het kalf waardoor het beter opgenomen wordt.
Bedrijven met een kalverdrinkautomaat kunnen Vita Floc in de eenlingboxen verstrekken. Wanneer er na een week overgeschakeld wordt op een Vita kalverBiks is het kalf al gewend aan krachtvoer en neemt het dus ook sneller en meer Biks op en dat zorgt voor een hogere jeugdgroei van het kalf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief