Ga naar hoofdinhoud

Hendrix UTD introduceert nieuwe zomerBiksen

Voor deze zomer introduceert Hendrix UTD  een aantal scherpgeprijsde zomerBiksen. In combinatie met het 'ZomerOptimalisatiePlan' helpt dit melkveehouders deze zomer scherpe voerkosten te realiseren.

Gezondheid en voerkosten

Focus op gezondheid en scherpe voerkosten kunnen goed samen gaan. Cijfers van 2009 lieten zien dat Hendrix UTD-klanten 20 procent op de krachtvoerkosten bespaarden, terwijl de gezondheid en de productie van de koeien nauwelijks zijn veranderd.
Om die reden introduceert Hendrix UTD nu scherpgeprijsde zomerBiksen zoals bijvoorbeeld de RundveeBiks Grasconditie en MelkBiks Ideaal. Alfred Smits, productmanager Rundveegroep Hendrix UTD: "Gezien de relatief lage melkprijs in de zomerperiode is het belangrijk dat melkveehouders zeker nu kunnen profiteren van lagere voerkosten, waardoor ze hun saldo positief kunnen beïnvloeden."

ZomerOptimalisatiePlan 

Daarnaast helpt het 'ZomerOptimalisatiePlan' bij de realisatie van scherpe voerkosten met behoud van gezonde koeien. Smits: "Het 'ZomerOptimalisatiePlan' loopt puntsgewijs alle zaken na waar je aan moet denken bij zomervoeding: onder andere transitieperiode, hittestress, inkuilmanagement en de verschillende rantsoenen. Door deze proactieve werkwijze kom je tijdens de zomerperiode niet voor verrassingen te staan. Gezonde koeien met een hoge levensproductie zijn de basis voor een gezonde kostprijs."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback