Ga naar hoofdinhoud

Hendrix UTD komt met nieuwe innovatie Calciumbinder

Hendrix UTD komt met een nieuw product op de markt dat melkziekte kan voorkomen: Calciumbinder. Het verlaagt de beschikbaarheid van calcium waardoor de kans op melkziekte vermindert. Dit nieuwe product won afgelopen week op Eurotier de zilveren Innovatie medaille.

Afkalven

De periode rondom afkalven is een kritische periode. Bijna 80 procent van de gezondheidsproblemen in de lactatie vindt de oorsprong in de droogstand. Hendrix UTD ontwikkelde voor die periode al een speciale managementaanpak: het Transitieconcept. Afgelopen voorjaar werd Fresh Cow geïntroduceerd voor extra focus op gezondheid in de eerste vier weken ná afkalven. Calciumbinder is een nieuw product binnen het Transitieconcept en is ontwikkeld voor de close-up periode, de laatste drie weken voor afkalven. Het verlaagt de beschikbare hoeveelheid calcium waardoor de kans op melkziekte vermindert.

Melkziekte

Melkziekte en subklinische melkziekte komen veel voor in de praktijk. Dit vergroot het risico op gezondheids- en vruchtbaarheidsproblemen. Ook komt de melkproductie slecht op gang. Voeding tijdens de droogstand heeft een grote invloed op (het voorkomen van) melkziekte. Om melkziekte te voorkomen is het belangrijk de behoefte aan en het aanbod van calcium in balans te houden. In de praktijk is het calciumgehalte in het droogstandsrantsoen vaak (veel) te hoog en moeilijk te verlagen. De calciumbinder verbetert de calciumstofwisseling, dit zorgt ervoor dat het calciumniveau in het bloed verbetert en het risico op melkziekte vermindert, volgens Hendrix UTD.

Innovatieprijs

Aan de ontwikkeling van de Calciumbinder ligt een vierjarig intensief onderzoek door Nutreco R&D, in samenwerking met verschillende universiteiten, ten grondslag. Het product is gepatenteerd en inmiddels beloond voor het innovatieve karakter. Tijdens de Eurotier afgelopen week won het product de zilveren Innovatie medaille. Op dit moment wordt de Calciumbinder uitgebreid getest in de praktijk en de resultaten zijn veelbelovend, stelt Hendrix UTD. Het blijkt een eenvoudige en praktische oplossing ter voorkoming van melkziekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback