Ga naar hoofdinhoud

Hendrix UTD speelt in op ruwvoertekort

De ruwvoervoorraden slinken momenteel snel op veel bedrijven, meent Hendrix UTD. Om dit te ondervangen ontwikkelde de diervoederleverancier Simulant Ruwvoer. "Het heeft een hoge verdringingswaarde, waardoor het een gedeelte van het ruwvoer kan vervangen."

Grondstoffenmengsel

Simulant Ruwvoer is een structuurrijk grondstoffenmengsel, inclusief mineralen. Het heeft een hoge verdringingswaarde, waardoor het een gedeelte van het ruwvoer kan vervangen, stelt Hendrix UTD. "Dit smakelijke, grofgemalen grondstoffenmengsel kan een gedeelte van het ruwvoer vervangen. Zo voert de veehouder een goed rantsoen en is ruwvoer aankopen niet nodig. De voederwaarde is vergelijkbaar met een goede graskuil, waardoor extra rantsoencorrecties niet nodig zijn. Afhankelijk van de rantsoensamenstelling kan bij melkvee 2 tot 4 kilogram droge stof worden vervangen. Zo kunnen veehouders langer vooruit met hun ruwvoervoorraden.

Toepassing

Simulant Ruwvoer is toepasbaar bij zowel melkvee, jongvee, vleesvee als geiten. Hendrix UTD adviseert melkveehouders met een dreigend ruwvoertekort Simulant Ruwvoer bij te voeren, zodat er met de huidige voorraad langer kan worden gevoerd.

Droog product

Simulant Ruwvoer kost 19,55 euro per 100 kg. De ruwvoervervanger is een droog product en is zowel in bulk als losgestort te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback