Ga naar hoofdinhoud

Insectpoint geopend

Met een hap van in chocolade gedoopte insecten door Flevoland-gedeputeerde Jan Nico Appelman en Tijs Breukink van Wageningen UR is op 3 juli Insectpoint officieel geopend.

Het Insectpoint in Lelystad is officieel geopend.  Insectpoint is het praktijkcentrum voor het kweken van insecten van Wageningen UR (University & Research centre) in Lelystad. Hiermee wil de kennisinstelling haar fundamentele kennis over het kweken van insecten samen met ondernemers en collega-kennisinstellingen delen met de praktijk.

Van plaag naar kans

Insecten werden in Europa tot voor kort vooral als plaag gezien. Maar daarin komt voorzichtig verandering. We zien insecten meer en meer als een kans om in de dierlijke eiwitbehoefte van mensen en dieren te voorzien. Het kweken van de diertjes gebeurt echter nog niet op grote schaal. Opschaling van de productie is nodig als insecten een serieuze alternatieve eiwitbron moeten vormen. De kennis over optimale kweekmethodes is echter nog gering. Daarin wil het Insectpoint verandering brengen. Grootschaliger kweken en het productieproces verbeteren is de insteek van het centrum, dat een initiatief is van Wageningen UR en Ger van der Wal, eigenaar van Insect Europe. Thijs Breukink, die namens de Raad van Bestuur van Wageningen UR, het welkomstwoord bij de opening van het Insectpoint uitsprak, spreekt de hoop uit dat dit prachtige product over vijf jaar naast gehakt in de supermarkt ligt.

Lees meer over de opening van de ambities van het Insectpoint in De Molenaar nr. 11, die verschijnt op 8 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback