Ga naar hoofdinhoud

Interreg project voor verwaarding plant nevenstromen

Het project Food from Food ondersteunt innovaties op het gebied van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Interreg, Provincie Noord-Brabant, Provincie Limburg, Provincie Oost-Vlaanderen en het ministerie van Economische Zaken steken samen ruim 2,5 miljoen euro in het project dat een looptijd heeft tot eind 2019.

Ondersteunen

Het project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. “Voor veel agro- en voedselbedrijven is het een uitdaging om marktklare voedingsmiddelen – zoals vezels, vitamines en eiwitten – uit plantaardige nevenstromen te halen. Food from Food bundelt de krachten van een tiental partijen in de grensregio om innovaties op dit gebied te versnellen”, aldus de initiatiefnemers. Dit gebeurt onder andere door het vergroten van het marktbereik, het delen van technologische faciliteiten en het uitwisselen van kennis en kunde.

Digitaal platform

De initiatiefnemers zetten een digitaal platform op dat aanbieders van plantaardige nevenstromen verbindt met  een overzicht van testfaciliteiten en beschikbare technologieën in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Speciale bijeenkomsten worden in september georganiseerd om kennis en ideeën uit te wisselen en nieuwe ideeën en initiatieven te stimuleren. Daarnaast speelt Food from Food een ondersteunende rol bij het matchen van potentiële samenwerkingspartners en opzetten van haalbaarheidsstudies.

Fonds

Binnen Food from Food kunnen bedrijven gebruik maken van onderzoeksfaciliteiten om producten en processen te laten testen. Bovendien is er een speciaal fonds in het leven geroepen voor innovatieve projecten op het vlak van verwaarding van nevenstromen tot voedingsmiddelen. De ambitie is om twintig van deze projecten te financieren, elk met een maximaal budget van 40.000 euro. Dit bedrag is onder andere bedoeld om demonstratie- en piloottesten mee op te zetten.

Food from Food loopt tot eind 2019. Partners in het project zijn: Food Tech Brainport, Van Rijsing Groep, Bodec BV, Fi&S, Brightlabs.nl, HAS hogeschool, Flanders’FOOD, EV ILVO, Groentenhof, Innovatiesteunpunt Boerenbond en Brainport Development. Kijk voor meer informatie op www.foodfromfood.eu.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback