Ga naar hoofdinhoud

intervet/schering-plough opent productiefaciliteit voor vaccins

Intervet/Schering-Plough Animal Health opent een faciliteit voor de productie van veterinaire vaccins tegen bacteriële infecties. De nieuwe faciliteit bevindt zich op de site van Biosciences Center Boxmeer.

Intervet/Schering-Plough Animal Health heeft 22 miljoen dollar geïnvesteerd in het nieuwe gebouw, waarmee het vloeroppervlak voor de productie van bacteriële vaccins meer dan verdrievoudigd is, van ongeveer 1500 tot ruim 5500 m2. De faciliteit wordt uitgerust met vier hightech-productielijnen voor bacteriële vaccins, met een capaciteit voor mediumbereiding in fermentoren variërend van 200 tot 1500 liter.

De bouw van de faciliteit is in december 2007 gestart. De faciliteit voldoet aan de eisen van Good Manufacturing Practices (GMP) voor diergeneeskundige medicijnen, met aparte biologisch veilige zones. Daarnaast kan de productiecapaciteit in het gebouw verder worden uitgebreid om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar veterinaire vaccins.

Om te kunnen voorzien in de specifieke regionale behoeften aan diergeneesmiddelen beschikt Intervet/Schering-Plough Animal Health over 28 productievestigingen in 14 landen verdeeld over 5 continenten. Daarvan is Biosciences Center Boxmeer een wereldwijd leidende vestiging voor de productie van vaccins en farmaceutische producten tegen bacteriële, parasitaire en virale infecties en andere ziekten bij rundvee, schapen, varkens, gevogelte, vis en gezelschapsdieren. Het bedrijf produceert in totaal ongeveer 450 geregistreerde vaccins, waarvan er meer dan 100 geproduceerd worden in Boxmeer.

Eén reactie op “intervet/schering-plough opent productiefaciliteit voor vaccins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback