Ga naar hoofdinhoud

Intervet/ScheringPlough wordt Merial-Intervet

Merck (buiten de VS en Canada bekend als MSD) en sanofi-aventis willen Intervet/Schering-Plough Animal Health combineren met Merial om zo een wereldwijd leidend bedrijf op het gebied van diergezondheid te vormen. De nieuwe joint venture zal Merial-Intervet heten.

CEO

Raul E. Kohan wordt benoemd tot CEO van de beoogde joint venture in diergezondheid (Animal Health). Momenteel is hij President van Intervet/Schering-Plough Animal Health, van Merck. Hij begint in zijn nieuwe functie zodra de vorming van de nieuwe gezamenlijke onderneming is afgerond, na goedkeuring van de regelgevende instanties, hetgeen verwacht wordt in het eerste kwartaal van 2011. De samenstelling van dit nieuwe gecombineerde bedrijf voor diergezondheid hangt af van de totstandkoming van de definitieve overeenkomsten, antitrustbeoordeling in de Verenigde Staten, Europa en andere landen en overige gebruikelijke voorwaarden voor afronding.

Groeien

"De talenten, producten en expertise van beide ondernemingen vullen elkaar heel goed aan en zullen een onderneming opleveren met een grotere aanwezigheid in de wereld en in de markten. Daarom verwachten we dat het nieuwe Merial-Intervet significant zal groeien", zegt Christopher A. Viehbacher, Chief Executive Officer van sanofi-aventis.
"We zijn verheugd dat Raul de integratie van de twee bedrijven zal leiden en tegelijkertijd de groeimogelijkheden optimaal zal benutten. De nieuwe joint venture biedt één van de breedste portfolio's in Animal Health producten en diensten in farmaceutische en biologische geneesmiddelen voor miljoenen klanten over de hele wereld", aldus Richard T. Clark, Chairman, President en Chief Executive Officer van Merck.

Overgang

José Barella, de huidige Executive Chairman van Merial, blijft in zijn functie totdat de transactie is afgerond. Hij zal nauw samenwerken met Raul Kohan en een belangrijke rol spelen bij de overgang en vorming van het nieuwe gecombineerde diergezondheidsbedrijf. José Barella trad in dienst bij Merial in 2001.
Merial en Intervet/Schering-Plough zullen tot aan de afsluiting van de transactie onafhankelijk van elkaar blijven werken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback