Ga naar hoofdinhoud

Jaar lang gratis kuilanalyse

Vijftien melkveehouders hebben een jaar lang gratis kuilanalyse door BLGG AgroXpertus ontvangen. Hendrix UTD en BLGG AgroXpertus gaven de prijs weg om het belang van een goede ruwvoeranalyse te laten zien.

Newton

Vorig jaar introduceerde Hendrix UTD Newton. Dit nieuwe voeradvies is gebaseerd op de nieuwste kennis op het gebied van (ruw)voer en rantsoenoptimalisatie. In samenwerking met BLGG AgroXpertus ontwikkelde Hendrix UTD de NIRS-ijklijnen. Met deze techniek wordt de verteringssnelheid direct aan het ruwvoer gemeten. De ijklijnen zijn opgesteld aan de hand van de meest actuele mais- en grasrassen. Dit alles leidt volgens Hendrix UTD tot een aanzienlijk nauwkeurigere bepaling van de afbraaksnelheid ruwvoer.

Kuilanalyses

Door het invullen van een antwoordkaart maakten vijftien veehouders kans op een jaar lang gratis kuilanalyses. Deze kuilanalyses worden bemonsterd bij BLGG AgroXpertus met de nieuwste technieken en kennis. Aan de hand van de uitslag berekent Hendrix UTD het meest nauwkeurige rantsoen. Dit zorgt voor een hogere rantsoenefficiëntie en gezonde koeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback