Ga naar hoofdinhoud

JoinData introduceert nieuw boerenportaal

Foto: JoinData

JoinData, de non-profit coöperatie die boeren en telers controle geeft over hun data en machtigingen, introduceert deze week een nieuw portaal: Mijn JoinData.

Het nieuwe portaal heeft een dashboard op de homepage waarop de veehouder of teler overzichtelijk kan zien welke partijen een rol spelen in zijn datastromen. De veehouder of teler ziet met welke machtigingen hij nog iets moet, welke al zijn afgegeven en welke zijn ingetrokken.

De veehouder of teler kan, bij het tabblad afnemers en dataleveranciers, makkelijk overzicht krijgen van alle machtigingen aan een partij. Bijvoorbeeld zijn voerleverancier of zuivelorganisatie

Inlog

JoinData maakt inloggen bij meerdere systemen om machtigingen te beheren overbodig voor wat betreft de bedrijven die zijn aangesloten bij JoinData. In het platform krijgen de veehouders en telers met één keer inloggen overzicht in alle actieve datastromen.

Alle databronnen en afnemers zijn op een overzichtelijk tabblad verzameld. Zo ziet de veehouder en teler bijvoorbeeld de gps-locatie, kwaliteit melk, gewicht varkens, kastemperatuur of financiële gegevens en kiest eenvoudig welke data wel en niet gedeeld wordt.

Data  

In het afgelopen jaar stroomden circa 6 miljoen unieke databerichten over de datasnelweg van JoinData. Met JoinData profiteert een veehouder en teler volgens het bedrijf optimaal van de data van zijn eigen boerenbedrijf en krijgt grip op zijn datastromen. Met alle inzichten kan de ondernemer slimmere beslissingen nemen en data voor hem of haar laten werken.

Begin 2022 hebben ruim 7.700 boeren ingelogd op Mijn JoinData. Dit is een verdriedubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. De verwachting is dat dit aantal in de loop van 2022 opnieuw zal verdubbelen.

Lees ook: Nedap en JoinData slaan handen ineen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback