Ga naar hoofdinhoud

Jongerencongres terug van weggeweest

De vijfde editie van het jongerencongres trok zo’n honderd young feed professionals naar Etten-Leur. (Foto: Laurens Rutten).

Na een jaar afwezigheid vanwege de coronabeperkingen, was het op dinsdag 28 september weer mogelijk een jongerencongres te houden. Een viertal sprekers ging in op de uitdagingen waarvoor de sector staat in nationaal en internationaal perspectief en wat voor kansen de diervoedersector jongeren te bieden heeft.

Dat jongeren en studenten in de diervoedersector na anderhalf jaar voornamelijk digitaal contact, behoefte hebben aan een live ontmoeting met leeftijdsgenoten, bleek wel uit het feit dat er voor het vijfde jongerencongres meer dan honderd aanmeldingen waren.

Thema

Het thema van deze editie was eind 2019 al vastgesteld: ‘Internationaal versus nationaal; de toekomst van de diervoedersector’.
Nevedi, BFA, stichting BSD en Feed Design Lab, verantwoordelijk voor de organisatie van het jongerencongres, besloten het thema dat gepland stond voor juni 2020, door te schuiven naar dit jaar.

Ontmoeting

Net als voorgaande edities slaagde dagvoorzitter Gerrianne Jansen erin om de aanwezige jongeren stipt 18.00 uur bij de netwerkborrel te krijgen. Een rondje over de netwerkvloer bevestigde andermaal dat de jongeren, waarvan overigens zo’n 75% voor het eerst aanwezig was op het jongerencongres, de live ontmoeting met elkaar hebben gemist.

Positieve boodschap

Plaatsvervangend voorzitter Annelies Ooms van de Young Feed Professionals en werkzaam bij DSM, keek na afloop tevreden terug op deze vijfde editie. “Ons doel was om de jongeren een positieve inspirerende boodschap mee te geven, ondanks de uitdagingen waarvoor we ons als sector gesteld zien.”  

In De Molenaar 14 kunt u een uitgebreid verslag lezen over wat er deze middag inhoudelijk werd besproken. Deze editie verschijnt op vrijdag 8 oktober 2021.

Lees ook: Jongeren in gesprek over impact van feedprint      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback