Ga naar hoofdinhoud

Kennis vertalen naar praktijk tijdens Feeds & Nutrition cursus

Foto: Schothorst Feed Research.

Schothorst Feed Research (SFR) kijkt met een goed gevoel terug op de elfde editie van de Feeds & Nutrition cursus die vorige week plaatsvond. Deze cursus, bestaande uit 13 verschillende modules verspreid over 5 dagen heeft als doel recente onderzoekskennis te vertalen naar de praktijk.

Meer dan 70 nutritionisten, dierenartsen, productmanagers en salesmanagers uit de hele wereld kwamen medio juni samen om de laatste wetenschappelijke inzichten te delen.

Dit jaar was de cursus Feeds & Nutrition opgedeeld in 13 verschillende modules die door de aanwezigen konden worden gecombineerd tot een programma op maat. De cursusdeelnemers konden twee dagen leren over grondstoffen. Daarnaast werden vier cursusdagen aangeboden voor pluimvee, varkens en rundvee.

Voederwaardering

Tijdens de eerste dag stond de voederwaardering centraal, dit omvatte energie-, eiwit-, vezel-, calcium- en fosforwaardering. De dagen over voederwaardering werden gevolgd door drie dagen over diersoortspecifieke toegepaste voeding, met fundamentele onderwerpen zoals de fysiologie van het maagdarmkanaal, darmgezondheid, vitaliteit van biggen, ei- en vleeskwaliteit en mineralen, of het voorkomen van subacute pens- en darmverzuring.

Overige onderwerpen

Naast de verschillende nutritionele onderwerpen besprak SFR ook andere relevante onderwerpen zoals de ontwikkeling van langzaam(er) groeiende rassen, het belang van vroeg voeren, precisie voeren, het verminderen van de milieu-impact van het houden van melkkoeien, eiwitreductie en het gebruik van alternatieve eiwitbronnen.

Aan het einde van de trainingsdagen werd door de SFR-consultants een live voersamenstelling uitgevoerd, om het effect van bepaalde strategieën en keuzes op de voersamenstelling te laten zien en zo de praktische toepasbaarheid duidelijk te maken.

Netwerken

Naast het dagprogramma was er ook een sociaal programma. Aan het eind van elke dag was er de gelegenheid om in een informele setting met de SFR-experts te praten of gewoon om met alle andere deelnemers in gesprek te gaan tijdens de ‘Lets (not) talk nutrition’ netwerkborrel.

Lees ook: Elfde editie Feeds & Nutrition cursus SFR medio juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback