Ga naar hoofdinhoud

Krachtenbundeling Triferto en RWZ

RWZ-directeur Christoph Kempkes (rechts) en dr. Christoph Leufen (RWZ Division Manager Crop Production, 2e van links) met Kai Kikkers (directeur Triferto, 2e van rechts) en Jeroen Rossy (directeur Brokking, links). (Foto: RWZ)

Internationale meststoffengroothandel Triferto – onderdeel van familiebedrijf Brokking – gaat met ingang van 1 januari 2022 intensief samenwerken met het Duitse Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main eG (RWZ) op het gebied van inkoop en logistiek in het meststoffensegment.

Door deze samenwerking ontstaat meer expertise en schaalgrootte, waardoor Triferto zowel haar klanten als leveranciers nog beter van dienst kan zijn met passende en marktgerichte oplossingen.

Triferto-directeur Kai Kikkers en dr. Christoph Leufen, Hoofd Plantaardige Producten bij RWZ vertellen wat hen samenbrengt: “We zien dat de markt verandert en hebben te maken met toenemende eisen van internationale leveranciers. Dat gaat niet alleen over supply chain management en distributie, maar ook over de investeringen die je gezamenlijk doet in een duurzame landbouw. Dat maakt dat wij als groothandel steeds willen innoveren en onze marktkennis graag bundelen.”

Europa

Door de alliantie creëren de twee ondernemingen naar eigen zeggen optimale synergiemogelijkheden om groei- en innovatiekansen binnen de meststoffen te versnellen. “Na de overname van Pillaert in België vormt deze samenwerking een duidelijke voortzetting van onze ontwikkelingsstrategie om een essentiële marktpartner te zijn in Europa”, licht directeur Jeroen Rossy van Brokking’s Beheer toe.

Expertise

“Met een geolied distributieproces in Duitsland en Luxemburg beschikt RWZ over een uitstekende infrastructuur, die naadloos aansluit bij de internationale expertise en moderne warehouses van Triferto in Frankrijk, België en Nederland. Door de krachten te bundelen zijn we nog dichter in de buurt van onze klanten, waardoor we uiterst efficiënt en servicegericht kunnen blijven leveren”, vervolgt Kikkers.

Potentie

RWZ-directeur Christoph Kempkes is eveneens trots op de samenwerking. “Door de handen ineen te slaan, kunnen we onze kerncompetenties in de meststoffenhandel verder uitbreiden. Juist ook vanwege de voortdurend veranderende markten en uitdagende politieke regelgeving, zoals de Green Deal en de landbouwhervorming van 2023, zien wij als gezamenlijke partners volop potentieel voor een succesvolle meststoffenhandel in Europa.”

Lees ook: Brokking Holding neemt Pillaert Meststoffen over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback