Ga naar hoofdinhoud

Kwaliteit melkveerantsoenen automatisch getoetst

DSM and Valio signed an agreement to improve the carbon footprint of the Finnish dairy company.

Agrifirm is de eerste voerleverancier die de kwaliteit van berekende melkveerantsoenen automatisch toetst. Op basis van deze informatie worden specialisten op maat gecoached in hun advisering.

Rantsoenscore

Rantsoenen die specialisten bij melkveehouders achterlaten worden met de rantsoenscore automatisch gescoord aan de hand van de door Agrifirm gestelde normen. Dit zijn normen waaraan een melkveerantsoen moet voldoen om een goede melkproductie te realiseren met gezonde koeien en goede gehalten in de melk. De rantsoenen worden onder andere getoetst op VEM, de juiste energie- en eiwitbalans en voldoende structuur.

Resultaat

In de toekomst is er de mogelijkheid om de rantsoenscores te koppelen aan technische en financiële resultaten uit het begeleidingssysteem Agrifocus Rundvee. Dit biedt inzicht in de relatie tussen rantsoenadvies en de behaalde resultaten. Op basis van deze informatie kunnen de rantsoennormen en advisering verder worden geoptimaliseerd om zo een optimale productie te realiseren tegen de laagste voerkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback