Ga naar hoofdinhoud

Lallemand breidt productiecapaciteit voor bacteriën uit met energiezuinige apparatuur

Lallemand Animal Nutrition heeft de bacterieproductiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk uitgebreid. Hiermee kunnen ze voldoen aan de toenemende marktvraag naar levende bacteriën. Deze worden gebruikt in probiotica en inkuilmiddelen. De nieuwe faciliteit biedt een 150% hogere fermentatiecapaciteit en verdubbelt de verpakkingscapaciteit. Bovendien gaat de energierekening van het bedrijf aanzienlijk omlaag.

20% lager energieverbruik

Jonathan Wiffen, Operations Director voor Lallemand Animal Nutrition: “De uitbreiding van de fabriek was een geweldige kans om onze productiefaciliteiten te moderniseren en te verbeteren. Vriesdrogen en fermenteren zijn delicate en energie-intensieve processen. Door al onze verouderde vriesdrogers te vervangen en het volledige productieproces te optimaliseren, hebben we ons energieverbruik met 20% kunnen verminderen.”

Gary Cartwright, fabrieksmanager in Malvern, voegde toe: “Onze verpakkings- en etiketteerlijn is verdubbeld in capaciteit en wordt meer geautomatiseerd. Dit draagt ook bij ​​aan een aanzienlijk verhoogde efficiëntie. We kunnen ervoor zorgen dat we op een duurzamere manier aan de behoeften van onze klanten voldoen.”

Juiste moment

“Deze energiebesparingen en productiviteitsverbeteringen komen p het juiste moment. Zo kunnen we de huidige wereldwijde stijging van de grondstof- en energiekosten dempen en de impact op de prijzen van eindproducten voor onze klanten helpen beperken”, besluit Yannig Le Treut, General Manager voor Lallemand Animal Nutrition

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback