Ga naar hoofdinhoud

Leo den Hartog neemt afscheid van Nutreco

Leo den Hartog verlaat na een lange loopbaan voerconcern Nutreco.

Onderzoeksdirecteur Leo den Hartog van Nutreco is met pensioen. Na een carrière van twintig jaar verlaat hij het voerconcern.

Loopbaan

Leo den Hartog vervulde gedurende zijn loopbaan verschillende posities binnen Nutreco. Onder andere directeur Kwaliteit en directeur Duurzaamheid. De laatste jaren bekleedde hij de positie van Onderzoeksdirecteur.

Ontwikkeling

Den Hartog stond aan de wieg van de ontwikkeling van diverse centrale afdelingen van Nutreco. Dit betreft onder andere de afdelingen kwaliteitscontrole en validatie. Daarnaast was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de onderzoekscentra in Spanje en Nederland. Ook bij de oprichting van het Ingredients Research Center was Den Hartog van grote betekenis.

Samenwerking

Samenwerking met universiteiten vond Den Hartog vanaf het begin van zijn loopbaan van belang. Hij zocht die samenwerking wereldwijd. Vandaag de dag werkt Nutreco met zo’n honderd verschillende universiteiten, verspreid over alle continenten.

“We wensen Leo het allerbeste in deze nieuwe fase van zijn leven. We zijn verheugd dat hij aanblijft als lid van de adviesraad van Nutreco Nederland. Ook blijft Leo jurylid voor de toekenning van de Nutreco Young Researchers-prijs. Die prijs wordt later dit jaar voor de tweede keer uitgereikt”, aldus Nutreco-directeur Fulco van Lede.

Hoogleraar

Naast zijn baan bij Nutreco werkte Den Hartog ook als parttime hoogleraar circulaire economie aan Wageningen University. Die positie bekleedt hij nog. Eind dit jaar legt hij ook die functie neer.  

Leestip: Fulco van Lede nieuwe topman Nutreco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback