Ga naar hoofdinhoud

Leveranciers van mineralen geteisterd door zouttekort

Door het aanhoudende winterweer raakt de zoutvoorraad op in Nederland. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het strooien van de wegen, maar zo langzamerhand worden ook fabrikanten van mineralenmengsels door het zouttekort geteisterd.

De zoutfabrikanten kunnen niet meer aan de leveringscontracten voor diverse afnemers blijven voldoen. Lange rijen vrachtwagens staan in file bij de zoutproducenten. Als gevolg van het zouttekort zijn mineralenleveranciers genoodzaakt de productie mineralenmengsels en premixen te reduceren of zelfs in voorkomende gevallen stop te zetten. "Zout is schaars. Zoutleveranciers kunnen hun bestelling niet nakomen. Het is een gekkenhuis deze week", ervaart Wiebe Tromp , directeur van Tromp. De telefoon staat roodgloeiend. "We kunnen geen zout meer krijgen en moeten helaas nee verkopen."

Op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd om zout in te kopen en moet er zuinig worden omgegaan met het nog beperkt aanwezige zout. "De vraag naar zout overtreft het aanbod vele malen. Hoe lang het tekort aanhoudt, is zeer onzeker. We kunnen niet anders dan afwachten", aldus de teleurgestelde directeur.

www.trompbv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback