Ga naar hoofdinhoud

Lichte daling Duitse mengvoerproductie

ICCF has published a document on the ‘homogeneity testing of feed ingredients’.

De Duitse mengvoederproductie in de periode juli 2015 – juni 2016 is uitgekomen op 23,39 miljoen ton. Hiermee is de productie slechts een fractie lager dan vorig jaar, meldt het Deutsche Verband Tiernahuring (DVT). De productie lag vorig jaar op 23,56 miljoen ton.

Verschillen

In het oosten daalde de productie met 5 procent. In het noorden (intensieve regio) steeg de productie. De productie van rundveevoer steeg ten opzichte van vorig jaar, tegen de verwachtingen in. “Ondanks de slechte situatie op de melkmarkt, werd er op melkveevoer niet bespaard. Wel zijn er duidelijke regionale verschillen”, aldus Hermann-Josef Baaken van het DVT. Varkensvoer maakte weer het grootste deel van de mengvoederproductie uit. Wel nam de productie ervan in alle regio’s af, wat correspondeert met de teruglopende hoeveelheid varkens in Duitsland. Bij pluimvee nam de hoeveelheid leghennenvoer toe, terwijl de hoeveelheid vleeskuikenvoer afnam.

Optimistisch

Voor het jaar 2016/2017 ziet de DVT een voorzichtig optimistische tendens voor de mengvoederafzet.  Reden daarvoor is de verbeterende situatie op de varkensmarkt en de voorspelling van stijgende melkprijzen. Daarnaast zijn er de komende tijd voldoende grondstoffen beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback