Ga naar hoofdinhoud

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in agrisector

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil het maatschappelijk verantwoord ondernemen in de agribusiness stimuleren. Daartoe werkt het ministerie van LNV vanaf nu samen met MVO Nederland.

Verantwoord

Of het nu gaat om duurzaam inkopen of gezondheid, om milieu of dierenwelzijn, ook in de agribusiness gebeurt veel op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen loont, voor bedrijf, mens, dier, milieu en maatschappij, aldus de minister. Het integreren van deze vorm van ondernemen in bedrijfsprocessen en productontwikkeling zorgt voor een betere binding met klanten, investeerders en werknemers en draagt bij aan de reputatie én het concurrentievermogen van het bedrijfsleven.

MVO Nederland is de kennis- en netwerkorganisatie die ondernemers activeert om concreet met maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de slag te gaan. MVO vertegenwoordigt meer dan 100.000 ondernemers (zie www.mvonederland.nl). MVO Nederland heeft een uitgebreid programma om ondernemers te ondersteunen bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zijn er presentaties en workshops, een digitaal informatieplatform en in het najaar een evenement over MVO in de agribusiness.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback