Ga naar hoofdinhoud

Mijlpaal Provimi met 200e NIR in Maleisi

Provimi heeft een mijlpaal bereikt met de installatie van de 200e NIR-apparaat bij Pahang Pharmacy in Maleisië. De nieuwste NIR installatie is geplaatst met Provimi Vietnam en Provimi's centrale netwerk in Europa.

Uitbreiding

Provimi heeft de afgelopen twaalf jaar het NIR-netwerk uitgebreid. De basis voor de calibratielijnen die Provimi levert zijn afkomstig van NIR-apparaten in twintig verschillende Provimi laboratoria wereldwijd. "Door de gegevens van deze locaties bijeen te brengen en te calibreren zorgen we ervoor, dat alle mogelijke variaties in grondstoffen en voeders in onze ijklijnen zijn vertegenwoordigd," aldus André Brand, Provimi's NIR Specialist in Azië. "Deze calibraties worden vanaf een centrale Provimi-server naar de NIR-apparaten bij onze klanten gestuurd, waardoor alle NIR-instrumenten in de wereld regelmatig worden geactualiseerd. De formules die in voerformuleringen worden gebruikt, zijn daardoor zeer robuust en de onnauwkeurigheden ten gevolge van locale seizoensschommelingen worden geminimaliseerd."

Pahang Pharmacy

Pahang Pharmacy distribueert en vermarkt Provimi voeders naar de Maleisische pluimvee- en varkenshouderij. "Provimi's state-of-the-art Nabij Infrarood maakt deel uit van de service die we willen bieden aan producenten hier bij Pahang Pharmacy," vertelt managing director Mr Sing Peng Diong. "Provimi levert de kennis en expertise op het gebied van nutritionele inputs en voederformulering voor onze klanten in de Maleisische markt. Deze programma's bieden onze afnemers excellente technische en economische resultaten op het bedrijf. De kwaliteitscontrole bij Provimi's NIR is een geweldig instrument om onze klanten te helpen de voersamenstelling te realiseren die door onze specialisten voor hen is geformuleerd. Dat is een groot bijkomend voordeel."
"We verwachten de groei van ons bedrijf – samen met onze Maleisische afnemers – verder te kunnen voortzetten met de nieuwe NIR apparatuur," vult Diong aan.

NIR & Provimi

"De directe en routinematige controle van binnenkomende grondstoffen zorgt voor een nauwkeuriger bereiding van diervoeders volgens strikte specificaties en minimaliseert de benodigde compensatie voor variabiliteit in grondstofsamenstelling," zegt Brand. "Bovendien kunnen klanten verbeteringen in dierprestaties bereiken, als de dieren volgens hun specifieke behoeften gevoerd worden. Dit resulteert in efficiëntere productie, snellere groei en minder verliezen."
Provimi zet het NIR onderzoek voort en ontwikkelt momenteel NIR toepassingen voor de verteerbaarheid van kuilvoeders en de eiwitverteerbaarheid van grondstoffen.

NIR

NIR is een belangrijke technologie voor het testen van voedermiddelen in de diervoederindustrie. Het is een snelle, nauwkeurige en kosteneffectieve manier voor het bepalen van de samenstelling van producten en kan worden toegepast op grondstoffen, kuilvoeders en volledige mengvoeders. NIR bepaalt de belangrijkste componenten, zoals vocht, ruw eiwit, vet, zetmeel en as in grondstoffen – nog voordat ze de vrachtwagen van de leverancier verlaten -, in eindvoeders – vóór aflevering naar de klant – en in kuilvoeders in opdracht van producenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback