Ga naar hoofdinhoud

Minder krachtvoergebruik bij De Samenwerking

In 2010, en voor het derde jaar op rij, hebben de melkveehouders van De Samenwerking uit Haastrecht weer minder krachtvoer per 100 kg meetmelk gebruikt.

MelkveeExpert

Dit blijkt uit de cijfers van MelkveeExpert van ruim 100 melkveebedrijven die van De Samenwerking voeren. Zij gebruikten 24,6 kg brok per 100 kg meetmelk. Ook de melkproductie per koe steeg tot ruim 8300 kg melk met 4,28 procent vet en 3,50 procent eiwit.

Weinig snijmais

"Een zeer knap resultaat, omdat er bij de klanten van De Samenwerking relatief weinig snijmais in de melkvee rantsoenen zit", aldus Floré Mulder, hoofd buitendienst van De Samenwerking. "Daardoor zijn, ondanks de hogere krachtvoerprijzen in 2010, de krachtvoerkosten per kg melk licht gedaald. Door de betere melkprijs is het saldo – melkgeld minus voerkosten – zelfs met 35 procent gestegen. Dit was ook nodig na het zeer slechte jaar 2009."

Missie

Het resultaat van de veehouders onderstreept de missie van De Samenwerking om een zo goed mogelijk bedrijfsresultaat voor hun leden/afnemers na te streven.
"Dat kan door het eigen kwalitatief goede ruwvoer als basis te nemen en aan te vullen met een zorgvuldig gekozen bijpassend krachtvoer."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback