Ga naar hoofdinhoud

MS Freshmix: voor vleeskuikens

MS Freshmix is door Nutri-support, een divisie binnen Schippers Bladel, geïntroduceerd. MS Freshmix geeft de kuikens de gevraagde ondersteuning tijdens de warme tot zeer warme dagen.

Maatregelen

Een kip kan slechts een beperkt aantal maatregelen treffen om hitte-omstandigheden zo goed mogelijk tegen te gaan. De belangrijkste maatregel voor het vleeskuiken is om, door middel van de ademhaling, zoveel mogelijk water te laten verdampen. Door deze verdamping gaat er interne warmte verloren.

Zouten

Door dit verlies gaat er nog meer verloren dan alleen vocht en warmte, namelijk zouten. Zouten of elektrolyten spelen ook een belangrijke rol in veel verschillende processen in het lichaam. Ze zijn bijvoorbeeld betrokken in het laten samentrekken en ontspannen van de spieren. Zouten en elektrolyten hebben een belangrijke rol in het functioneren van de belangrijkste spier, het hart. Het is dan ook van levensbelang om deze elektrolyten zo vlug mogelijk terug aan te vullen.

Combinatie

MS Freshmix combineert een mengsel van zouten met een hoeveelheid citroenzuur. De zouten zullen de ontstane tekorten terug aanvullen en het citroenzuur zal de opname van drinkwater bevorderen. Op deze manier vult één toevoeging de twee ontstane tekorten van de hitte terug aan: elektrolyten en water. De MS Freshmix kan probleemloos gecombineerd worden met vitamine C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback