Ga naar hoofdinhoud

Natuurlijke oplossing mycotoxinen in veevoer

Natuurlijke ontgifting van veevoer, gevormd door een all-round oplossing: Toxisorb (foto: Clariant)

Clariant heeft een natuurlijke oplossing voor het verwijderen van schadelijke mycotoxinen in veevoer. Bij toevoeging van de kleimineralen Toxisorb Classic of Toxisorb Premiumaan veevoer, worden mycotoxinen gedeactiveerd.

Schade

Mycotoxine-gifstoffen zijn afkomstig van schimmels in besmet veevoer zijn schadelijk voor de gezondheid van een dier en het algemene groeipotentieel. Mycotoxinen voorkomen dat een dier niet 100% van zijn natuurlijke vermogen bereikt en kan leiden tot ernstige ziekte. Mycotoxinen kunnen economische schade veroorzaken door verminderde diergezondheid en verlies van productiviteit, bijvoorbeeld door een lagere melk- of vleesproductie. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), is ongeveer 25% van de voeding wereldwijd verontreinigd.

Deactiveren

De kleimineralen Toxisorb immobiliseren en deactiveren mycotoxinen wanneer ze worden gemengd in veevoer-formuleringen. Volgens Clariant is het product zeer efficiënt in het verwijderen van mycotoxinen. De FAMI-QS-gecertificeerde producten moeten meestal slechts in een minimale dosering van 1 tot 4 kg per ton veevoer worden toegepast. De producten zijn geschikt voor alle leeftijden en dieren en alle voedingsmiddelen.

Classic en Premium

Toxisorb Classic is de allrounder voor de adsorptieve verwijdering van aflatoxine, de meest schadelijke toxine. Toxisorb Premium is een breedband oplossing. Dit product bindt tot 90% van de polaire en niet-polaire toxinen, ook in het spijsverteringskanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback