Ga naar hoofdinhoud

Nederland centrum voor groene grondstoffen

"Door de Wageningse universiteit wordt Nederland het centrum voor groene grondstoffen. Algen en planten kunnen we gebruiken voor de fabricage van groene en hoogwaardige producten. Duurzame biobrandstoffen kunnen ons helpen de CO2-uitstoot terug te dringen", aldus minister Verhagen.

Investering

Minister Maxime Verhagen investeert € 5 miljoen in de WUR om te zorgen dat zij samen met het bedrijfsleven hun kennis op het terrein van groene grondstoffen sneller naar de markt brengen en toepasbaar maken voor bedrijven. Dit gebeurt in een nieuw centrum dat hiervoor wordt opgezet (Centre for Biobased Economy). Het centrum is verbonden met het groene hoger onderwijs en moet er ook voor zorgen dat er meer afgestudeerden komen die bedrijven kunnen helpen of zelf nieuwe bedrijven starten. Dit zorgt voor groei en nieuwe banen.

Werkbezoek

Maandag 31 januari 2011 bracht Verhagen, in het kader van de vernieuwing van het innovatiebeleid, een werkbezoek aan de WUR en FrieslandCampina. Ook sprak de minister met innovatieve bedrijven als NIZO Food Research en Spinnovation Analytical. Aansluitend maakte Verhagen kennis met het College van Bestuur van de WUR en vertegenwoordigers van Foodvalley, waarna hij een gastcollege gaf aan een grote groep (internationale) studenten.

Wetenschap

Toepassing van wetenschappelijke kennis in nieuwe producten en diensten – bijvoorbeeld door startende bedrijven – is een prioriteit van het kabinet. Het kabinet gaat zich hierbij meer dan voorheen richten op een beperkt aantal topgebieden zoals agrofood, chemie en water. De WUR heeft traditioneel sterke banden met bedrijven en overheden (de zogenoemde 'gouden driehoek') en behoort innovatief gezien tot de voorhoede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback