Ga naar hoofdinhoud

Nedpack toont vernieuwde palletiseermachine op Macropak

Nedpack laat op Macropak de Highrunner mk7 van Qimarox zien. Deze vernieuwde palletiseermachine combineert de flexibiliteit van een palletiseerrobot met de capaciteit van een lagenpalletiser. Met de gepatenteerde formeerschuif kunnen producten geheel traploos en met een grote nauwkeurigheid worden gepositioneerd. Ook een eventuele spatiëring tussen de producten kan tot op een millimeter worden ingesteld. “Dankzij de bijzondere formeertechniek is de palletiseermachine van Nedpack net zo flexibel als een palletiseerrobot. Het voordeel ten opzichte van een robot is de mogelijkheid om een complete rij of laag in één keer op de pallet te plaatsen, wat voor een flink hogere capaciteit zorgt”, aldus de leverancier.

Ontwerp vereenvoudigd

Dankzij de vernieuwingen van Nedpack zijn de kosten voor aanschaf, gebruik en onderhoud gereduceerd. Het ontwerp is vereenvoudigd en de machine bevat minder onderdelen, waardoor de assemblage- en montagetijd is verkort. Daarnaast maakt Nedpack nu meer gebruik van uniforme, gestandaardiseerde onderdelen, waardoor gebruikers minder reserve-onderdelen op voorraad hoeven te houden. Door het modulaire ontwerp zijn delen van de machines ook onderling gemakkelijker uit te wisselen.

Besturing

De besturing van de machine is nu zo ingericht dat de snelheid van de machine optimaal wordt afgestemd op de snelheid waarmee producten worden aangevoerd. Dat bespaart brandstof en betekent minder slijtage aan alle bewegende delen, volgens Nedpack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback