Ga naar hoofdinhoud

Nevedi bereikt akkoord nieuwe cao

Nevedi en de vakbonden hebben een principe-akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de graanbe- en verwerkende bedrijven. Het principe-akkoord zal door de vakbonden met een positief advies aan de leden worden voorgelegd.

Periode

De nieuwe cao zal – onder voorbehoud van instemming van de vakbondsleden – ingaan op 1 april 2010 en gelden voor een periode van twee jaar. Op 1 april 2010 worden de salarissen verhoogd met 1 procent en op 1 april 2011 met 1,4 procent. Verder zijn er kwalitatieve afspraken gemaakt op het gebied van scholing, opleiding en werkgelegenheid. Zo zullen er minimaal vijf Wajongers geplaatst worden.

Onderzoeksopdrachten

Er is afgesproken dat cao-partijen gezamenlijk onderzoeksopdrachten formuleren over enerzijds de premiestelling binnen het MPF en anderzijds de toekomst van de pensioenregeling. Voor dit laatste onderzoek wordt een onafhankelijk deskundige ingeschakeld. Daarnaast wordt er naar gestreefd om de functiewaarderingssystematiek ORBA, die momenteel wordt uitgewerkt, per 1 januari 2011 in te voeren.

Solide basis

Directeur Henk Flipsen: "Zowel van werkgevers- als van werknemerszijde is constructief overlegd. Met dit principe-akkoord is een solide basis voor moderne arbeidsverhoudingen gelegd en zijn uitgangspunten gecreëerd voor een structurele financiering van cao-afspraken."
Onder voorbehoud van de definitieve instemming van de vakbonden, zal de nieuwe cao worden aangemeld en vervolgens algemeen verbindend worden verklaard. Hiermee gelden de afspraken voor alle betrokken ondernemingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback