Ga naar hoofdinhoud

Nevedi bevordert veilig werken

Via gerichte voorlichting en individuele bedrijfsbezoeken bij haar leden gaat Nevedi in een nieuw actieprogramma specifiek aandacht geven aan veiligheid op de werkvloer en het optimaliseren van arbeidsomstandigheden.

Geluid

Werkgevers en werknemers in de sector worden gericht voorgelicht over effecten van geluid op het gehoor van medewerkers en over maatregelen die kunnen
worden genomen om gehoor te beschermen.

Stof 

Ook over stof wordt voorlichting gegeven. Hierbij wordt nader ingegaan op de risico's van stof en de manier waarop de omstandigheden in de fabrieken eventueel kunnen worden verbeterd. Naast praktische tips voor werkgevers draagt dit bij aan de bewustwording van werknemers.

Explosiegevaar 

Nevedi heeft vanaf 2002 een ATEX-handleiding ontwikkeld. Alle bedrijven kunnen deze gebruiken om risico van (stof)explosiegevaar te beheersen en om informatie te verstrekken aan medewerkers en bezoekers. Nevedi werkt momenteel aan een nieuwe versie van de ATEX-handleiding. Op basis hiervan wil Nevedi alle aangesloten bedrijven individueel informeren over de toepassing van de aangepaste ATEX handleiding op het eigen bedrijf. Hiermee wordt geborgd dat alle medewerkers veilig werken en dat de risico's op een stofexplosie worden geminimaliseerd.

Veiligheidspaspoort 

Nevedi ontwikkelt dit jaar samen met de Belgische vereniging voor de mengvoederindustrie een zogenaamd veiligheidspaspoort. Dit veiligheidspaspoort is een handzaam boekje dat aan alle werknemers zal worden uitgereikt. Hierin staan de basisregels inzake veiligheid, gezondheid en welzijn vermeld. Nevedi werkt zo mogelijk en/of wenselijk bij de verschillende onderwerpen samenwerken met het Productschap Diervoeder (PDV).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback