Ga naar hoofdinhoud

Nieuw boek: Voersignalen

Voersignalen laat op praktische wijze zien hoe iedere melkveehouder zijn voermanagement kan verbeteren. Met betrouwbare kennis, veel beeldmateriaal en korte teksten rechtstreeks uit de praktijk. Auteurs zijn Jan Hulsen en Dries Aerden. Het boek is te bestellen via Roodbont Publishers.

Inhoud

De helft van de verschillen tussen bedrijven in melkproductie wordt bepaald door de rantsoensamenstelling.

Voersignalen beantwoordt de vier praktische vragen die iedere melkveehouder en medewerker op elk melkveebedrijf heeft:

1. Wat moet ik voeren en hoeveel?

2. Hoe breng ik op de juiste wijze het juiste rantsoen bij elk dier?

3. Hoe controleer ik dat elk dier eet wat ze zou moeten eten?

4. Hoe stuur ik bij en los ik bepaalde problemen op?

Voersignalen staat vol met praktische tips en waardevolle richtlijnen over de essentie van gezond en economisch voeren. Was het u al bekend dat een dier dat niet met de groep kan mee-eten zijn maaltijden sneller eet en in totaal minder voer opneemt? Dat een melkkoe dagelijks zo’n 200 liter speeksel produceert en 15.000 liter bloed door het uier pompt? En dat de meeste bedrijven beter niet ’s morgens vroeg voeren?

Auteurs

Auteurs Jan Hulsen (www.vetvice.nl) en Dries Aerden (www.liba.be) hebben beide vele jaren ervaring in de begeleiding van melkveebedrijven op het gebied van gezondheid en voermanagement.

Reeks Koesignalen

Voersignalen is een uitgave in de reeks Koesignalen. Deze reeks van boeken, posters en andere kennisproducten presenteert op toegankelijke wijze zeer praktische kennis over diergericht rundvee houden. Meer informatie over praktijktrainingen en advies vindt u op www.vetvice.nl.

Prijs en bestelwijze

Voersignalen heeft een formaat van 20,5 x 26,5 cm, bevat 300 praktische foto’s en illustraties, is full color uitgevoerd en omvat 80 pagina’s. De boekhandelsprijs is € 29,90. Het boek is verkrijgbaar in meerdere taaledities.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback