Ga naar hoofdinhoud

Nieuw productieproces voor pluimveevoeders

Vanaf 24 januari is het nieuw assortiment Vitakrek-voeders voor pluimvee verkrijgbaar. Dit voer wordt geproduceerd volgens het Vitakrek-productieprocedé, dit is een revolutionaire techniek, waarbij grondstoffen op een speciale manier worden verkleind, stelt Forfarmers.

Voordeel

Voordeel van de speciale techniek dat het voer een uniforme deeltjesgrootteverdeling heeft. Daardoor treedt er minder ontmenging op. Dit resulteert in schone eieren, een goede darmgezondheid, droog strooisel en een optimaal verenkleed, volgens de producent.

Betekenis

De betekenis van Vitakrek is tweeledig: Vita komt van vitaliteit en krek van het verkleinen van de grondstoffen. De Vitakrek-voeders worden geproduceerd op de nieuwe productielijn in de fabriek voor opfok-, leg- en foktoomvoeders. De productielijn is uitgerust met een Vitakrekker, die de grondstoffen op productniveau verkleint.

Optimale structuur

Met het nieuwe Vitakrek-procedé is ForFarmers in staat het aandeel deeltjes in de meest optimale fractie (middenfractie) aanzienlijk te verhogen. Ook is het mogelijk om een constante structuur te leveren. "Het belang van een optimale structuur is groot. Te fijn en te grof voer zorgt voor ontmenging tijdens het transport, in de silo of in het voersysteem. Dit heeft nadelige gevolgen voor de voeropname. Meelvoer met een juiste deeltjesgrootte wordt gemakkelijker door de kip opgenomen. Ze krijgt voldoende voedingsstoffen, die nodig zijn voor haar gezondheid en het kunnen leveren van een optimaal productieresultaat", aldus Forfarmers.

Duurzaamheid

De investering is ook een duurzame oplossing, meent Forfarmers. Uit eerste proeven blijkt dat er ruim vijftien procent minder energie nodig is om het Vitakrek-voer te produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback