Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe agrarische vakbeurs in Arnhem

Beursorganisatiebureau CNO Expo organiseert van dinsdag 10 mei tot en met donderdag 12 mei 2022 de eerste editie van de Nationale Intensieve Veehouderijbeurs. Volgens beursorganisator en eigenaar Johan Wolters voorziet deze beurs in een behoefte.

“Veel standhouders willen één intensieve veehouderijbeurs eens in de twee jaar in de jaren wanneer EuroTier niet wordt gehouden”, zegt Wolters. Deze nieuwe vakbeurs vindt gedurende drie dagen van 10.00 tot 18.00 uur plaats in het Papendal Event & Congres Center in Arnhem.

De vakbeurs telt 80 standhouders waaronder voerfabrikanten, stalinrichters en klimaatspecialisten. Hij hoopt 5000 tot 6000 bezoekers te verwelkomen in Arnhem. Er zijn 55.000 kaarten naar intensieve veehouders verstuurd, vooral via voerfabrikanten.

Aanleiding

“Vroeger waren er in Nederland ieder jaar twee vakbeurzen voor de intensieve veehouderij in het najaar in Hardenberg en in het voorjaar in Venray”, blikt  Wolters terug. Sinds 2019 bestaan deze beurzen niet meer, maar is er jaarlijks een vakbeurs voor de pluimveehouderij in Hardenberg en een aparte vakbeurs voor de varkenshouderij in Zuid-Nederland.

Wolters sprak met meerdere bedrijven uit de intensieve veehouderij die hier volgens hem geen voorstander van zijn. “Veel standhouders willen één intensieve veehouderijbeurs voor zowel varkens- pluimvee- kalveren- als geitenhouders eens in de twee jaar in de jaren wanneer EuroTier niet is”, zegt Wolters.

Organisatie

Wolters is al sinds 2020 bezig zijn nieuwe intensieve veehouderijbeurs te organiseren. De coronamaatregelen gooiden aanvankelijk roet in het eten. “We willen de nieuwe intensieve veehouderijbeurs eens in de twee jaar organiseren. Onze voorkeur ging uit naar november. Toen corona in februari dit jaar afzwakte, hebben we besloten de vakbeurs van 10 tot en met 12 mei te organiseren.”

Lees ook: LIV definitief vervangen voor nationale vakevents

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback