Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe editie Kwin-Veehouderij

Het handboek Kwantitatieve Informatie Veehouderij (Kwin-Veehouderij) is onlangs verschenen. Deze jaarlijkse uitgave van Wageningen UR Livestock Research bevat statistische prijsinformatie over veehouderijbedrijven en normen voor het maken van (saldo)berekeningen, bedrijfsevaluaties en begrotingen.

Informatie

Kwin-Veehouderij bevat belangrijke informatie voor de sectoren melkvee, vleesvee, geiten, schapen, paarden, varkens, pluimvee, nertsen en konijnen. De prijzen in het boek zijn exclusief BTW. De uitgave leent zich voor verschillende doeleinden. De normen geven inzicht in de hoogte van de prijzen op middellange termijn. Bij de normen staat een toelichting over de inhoud, de wijze van berekening en de bron van de gegevens. De normen zijn een richtlijn, maar hebben wel een breed draagvlak omdat ze zijn afgestemd met afgevaardigden uit de sectoren. Afhankelijk van de ideeën van de ondernemer en het bedrijf waarvoor wordt begroot, zijn de gegeven normen aan te passen.

BedrijfsWijzers

Voor alle dierlijke sectoren is een saldoberekening beschikbaar. Om saldo-berekeningen voor de veehouderij te maken, heeft Wageningen UR Livestock Research diverse BedrijfsWijzers beschikbaar. Deze berekenen, afhankelijk van de specifieke bedrijfssituatie, het saldo of netto-bedrijfsresultaten. De BedrijfsWijzers werken met de normen uit KWIN-Veehouderij. De normen en prijzen zijn geschikt als basis voor planning- en evaluatiesystemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback