Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe faciliteiten Schothorst Feed Research

In 2010 zal Schothorst Feed Research (SFR) nieuwe faciliteiten voor melkvee en leghennen in gebruik worden genomen. Beide faciliteiten voldoen aan de eisen voor duurzame veehouderij. Daar-naast zijn er plannen voor uitbreiding en modernisering van het varkensbedrijf. Deze uitbreiding zal voor 2012 gereed zijn. De totale investering bedraagt ca. 9 miljoen euro.
"Door de toenemende mondiale behoeften aan dierlijke producten en schaarste op de grondstoffenmarkt, de internationale vraag naar de kennis en zal expertise van SFR de komende jaren sterk toenemen", verwacht de directie. SFR heeft momenteel overeenkomsten met mengvoederfabrikanten in veertien landen voor de levering van kennis over de nutritionele waarde van diervoedergrondstoffen.

De nieuwe duurzame leghennenstal zal in het najaar van 2010 in gebruik worden genomen. Deze praktijkstal voor leghennen is gebaseerd op het volièresysteem om aan de nieuwe eisen 2012 te voldoen. Deze stal bevat twee aparte stallen van elk 40 separate diergroepen van 330 hennen. De uitbreiding van het rundveebedrijf bete-kent dat de onderzoekscapaciteit voor onderzoek met melkvee zal verdubbelen. In de plannen is rekening gehouden met een verdere mogelijke uitbreiding tot 340 die-ren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback