Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe ijklijn analyseert vers gras binnen 10 minuten

Trouw Nutrition introduceert een nieuwe ijklijn voor vers gras, waarmee veehouders op het eigen erf binnen 10 minuten de kwaliteit van hun eigen gras kunnen analyseren. Deze innovatie betekent volgens het bedrijf een stap voorwaarts in precisievoeding, waardoor rantsoenen voortaan nog nauwkeuriger en economischer kunnen worden samengesteld.

De nieuwe ijklijn is vanaf deze week beschikbaar via de NutriOpt On site Adviser (NOA), de mobiele NIR van Trouw Nutrition.

Eenvoudig een optimaal rantsoen samenstellen

Steeds vaker vragen maximale dierprestaties om uitgekiend voermanagement. Zeker met de huidige hoge grondstofprijzen en de droogte die druk legt op de ruwvoervoorraad, is het juist inschatten van de voederwaarde belangrijker dan ooit. Dat begint met inzicht: hoe nauwkeuriger de kwaliteit van beschikbare grondstoffen (graskuil, maiskuil en vers gras) bekend is, hoe sneller en beter er een optimaal rantsoen kan worden samengesteld.

Het eiwitpercentage analyseren, het juiste maaimoment bepalen én het beste perceel voor weidegang vaststellen. De nieuwe ijklijn voor vers gras biedt veehouders meerdere voordelen.

Graskwaliteit direct op locatie bepalen

Met de NutriOpt On-site Adviser (NOA) van Trouw Nutrition was het al mogelijk om binnen 10 minuten de voerkwaliteit van losse grondstoffen, maiskuilen en ruwvoeders nauwkeurig te analyseren, maar met de komst van de ijklijn voor vers gras, kan voortaan ook de graskwaliteit direct op locatie bepaald worden.

Op die manier kunnen veehouders het juiste maaimoment en beste perceel voor weidegang bepalen, maar ook de besparing aan eiwitaanvulling kan direct worden bepaald als vers gras aan het voerhek wordt gevoerd

Precisievoeding

Het toevoegen van de nieuwe ijklijn voor vers gras is een stap voorwaarts in de ‘Sustainable Farming’ aanpak van Trouw Nutrition. Precisievoeding is één van de hoofdthema’s van deze aanpak: het zorgt voor optimale dierprestaties én voor de emissiereductie van onder andere stikstof, methaan en fosfor.

Lees ook: Eurofins Agro: laat nieuwe graskuil eerst analyseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback