Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe milieuvergunning Brons Mengvoeders

De gemeente Barneveld verleent Brons Mengvoeders een nieuwe milieuvergunning. Het bedrijf mag in de nieuwe vergunning maximaal 150.000 ton mengvoeder per jaar produceren in plaats van de eerder aangevraagde 400.000 ton per jaar.

Brons Mengvoeders

Brons Mengvoeders is gevestigd in Voorthuizen. Het bedrijf is tientallen jaren geleden gestart aan de rand van de toenmalige bebouwing. In de loop der jaren zijn in de omgeving van het bedrijf meer woningen gerealiseerd. Het bedrijf staat nu middenin een woonwijk en mede daarom is het nodig om afspraken te maken over de bedrijfsactiviteiten van Brons Mengvoeders.

Nieuwe vergunning

In 2007 vroeg het bedrijf een nieuwe vergunning aan waarbij werd uitgegaan van een productiecapactiteit van 400.000 ton mengvoeder per jaar. De Raad van State heeft die milieuvergunning vernietigd. In 2010 heeft Brons Mengvoeders – na overleg met de gemeente Barneveld – een nieuwe milieuvergunning aangevraagd. In déze vergunning gaat het om een productiecapaciteit van maximaal 150.000 ton per jaar. Op dit moment produceert het bedrijf tussen de 90.000 en 95.000 ton mengvoeder per jaar.

Weigering

Het college van burgemeester en wethouders heeft de aangevraagde vergunning op twee punten geweigerd. Er mogen geen verkeersbewegingen met vrachtwagens op het terrein van de inrichting én laad- en losactiviteiten buiten de gebouwen van de inrichting plaatsvinden op zon- en feestdagen. Ook mogen geen er geen (grond)stoffen uit de stofklassen 1 en 2 in de buitenlucht worden gestort.

bron: Gemeente Barneveld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback