Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe productie- en opslaghal Twilmij gereed

Premixproducent Twilmij heeft een uitbreidings- en automatiseringsproject afgerond. Hierdoor zijn zowel de opslag- en verwerkingscapaciteit als de logistieke flexibiliteit verbeterd. “Met hetzelfde aantal mensen kunnen wij onze klanten ook bij voortgaande groei optimaal blijven bedienen”, zegt algemeen directeur René Slagmolen.

Pal naast de bestaande productie- en opslaghal verrees een nieuwe hal van 1500 m2, die plaats biedt aan 62 grondstofsilo’s, vier Alfra-doseerwegers, twee Nauta-mengers, een  derde afzaklijn, vijf extra eindproductsilo’s en een volledig geautomatiseerd kettingtransportsysteem voor containers met lift, dat nieuw en oud met elkaar verbindt.

Ruimere jas

In een stabiele markt wist Twilmij het afgelopen decennium ieder jaar volume- en omzetgroei te realiseren. Slagmolen: “Vorig jaar werd onze productie- en opslagcapaciteit vrijwel volledig benut, dus er moest iets gebeuren. Dankzij deze investering kunnen we onze klanten met hetzelfde aantal mensen ook bij voortgaande groei optimaal blijven bedienen.”

Het bedrijf kan de meeste recepten nu nagenoeg volautomatisch produceren. De grondstof- en eindproductregistratie zijn zelfs volledig geautomatiseerd. Dit komt de efficiëntie ten goede en vermindert de kans op fouten. De vijf extra eindproductsilo’s maken het mogelijk om extra bulkvracht klaar te zetten. Hierdoor kan de uitlevering flexibeler verlopen en worden transporteurs sneller bediend.

Snel en soepel

Ook elders heeft Twilmij verbeteringen aangebracht. Alle silo’s, meng- en transportsystemen voldoen nu aan de ATEX richtlijnen en zijn helemaal up-to-date. Slagmolen heeft veel waardering voor de snelheid en souplesse waarmee het project is gerealiseerd, terwijl het bedrijf voortdurend in bedrijf is gebleven. “Dat vergde wel de nodige improvisatie, ook van onze eigen mensen”, zegt hij. “Ik ben trots en dankbaar dat onze klanten nagenoeg niets van deze verbouwing hebben gemerkt.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback