Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe regeling duurzame energie medio 2011 open

‘De nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie (de SDE+) wordt medio 2011 opengesteld.' Dat schreef minister Verhagen onlangs aan de Tweede Kamer.

Doelstelling

Nederland heeft zich verbonden aan de verplichte Europese doelstelling voor duurzame energie van 14 procent. Om die te kunnen halen, moet dit kabinet investeren in de uitrol van relatief goedkope duurzame opties. De economische crisis noopt daarbij tot een rationele benadering.

Kosteneffectiever

De SDE+ moet daarom een kosteneffectievere regeling worden die tegelijkertijd robuust is en flexibel genoeg om technologische ontwikkelingen en ondernemerschap de ruimte te geven. De minister zal de Kamer op korte termijn over de voorgestelde wijzigingen informeren. De SDE+ zal, zoals ook al in het regeerakkoord is aangegeven, worden gefinancierd uit een opslag op de energierekening van burgers en bedrijven en mogelijk voor een deel uit een kolen- en gasbelasting. Minister Verhagen bereidt hiertoe een wetsvoorstel voor dat uiterlijk medio 2011 naar de Tweede Kamer gaat.

Nieuwe energiebeleid

Zoals in het regeerakkoord is aangekondigd, zal de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE) -die per 1 januari as. stop- worden omgevormd naar een SDE+. Dit past in het nieuwe energiebeleid waarbij Nederland kiest voor een optimale balans tussen groen en groei. Dat betekent duurzame energie concurrerend maken en ruimte voor kernenergie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback