Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe standaard: GMP+ B4 Transport

Binnen GMP+ International zijn verschillende standaarden op het gebied van transport. Tussen de verschillende standaarden is veel overlap. Om dit meer te structuren is gekozen om van de verschillende standaarden één standaard te maken, GMP+ B4 Transport.

Samenvoeging

Deze standaard is dus een samenvoeging van reeds bestaande voorwaarden voor bevrachting van kustvaart- en binnenvaarttransport, bevrachting van zeetransport, bevrachting van railtransport en het wegtransport (bevrachting en fysieke transport). Nieuw in deze standaard is het fysieke transport via het spoor.

Binnenvaart

Het transport voor de binnenvaart (GMP+ B4.3) blijft een aparte standaard binnen het GMP+ FSA scheme aangezien deze een heel andere werkwijze heeft dan van wegtransport en treintransport.

Goedkeuring

Zoals vastgelegd in de procedure voor de ontwikkeling van het GMP+ FSA scheme, wordt het concept van de GMP+ B4 Transport voorgehangen op de GMP+ website. Alle GMP+ deelnemers hebben de kans om te reageren op het concept voordat de definitieve versie ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het International Expert Committee. Reageren kan tot uiterlijk 19 april 2011 middels een formulier.

Bron: GMP+ International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback