Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe structuurmolens vervangen hamermolen

Op vrijdag 12 november start Fransen Gerrits met het vervangen van de huidige hamermolen door twee nieuwe structuurmolens op de productielocatie in De Rips.

Ombouwing

Het belooft een spectaculaire ombouwing te worden. De structuurmolens worden via een opening in het dak geïnstalleerd. Op maandag 15 november is de ombouwing klaar en worden de nieuwe structuurmolens in gebruik genomen.

Capaciteit

Door de komst van de structuurmolens wordt de maalcapaciteit van de fabriek flink vergroot. Deze forse uitbreiding van het productieproces is nodig door het succes van het unieke Multiprocessing-concept. Multiprocessing omvat onder andere het flexibel malen van geselecteerde grondstoffen. Hierdoor kan, per diersoort, via voeders maximaal worden gestuurd op optimale balans tussen gezondere darmwerking en maximale vertering van de voedercomponenten, meent Fransen Gerrits. "En dat heeft een goede darmweerstand en dus gezondere varkens én betere technische resultaten tot gevolg."

Marktaandeel

Het Multiprocessing-concept heeft Fransen Gerrits de nummer 1 positie in marktaandeel varkensvoeders in de driehoek Nijmegen, Roermond en Tilburg opgeleverd, stelt de mengvoederleverancier. "De komst van de twee nieuwe structuurmolens betekent niet alleen een aanzienlijke plus in maalcapaciteit maar ook een verdere versteviging van deze nummer 1 positie."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback