Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe uitdaging Jacqueline Wijbenga

Jacqueline Wijbenga vertrekt als hoofdredacteur bij De Molenaar.

Jacqueline Wijbenga vertrekt als hoofdredacteur van De Molenaar. Ze was 23 jaar in dienst bij de Eisma Media Groep en De Molenaar. Daarvan was ze zo’n vijftien jaar onder andere hoofdredacteur van het vakblad voor de graanverwerkende en diervoederindustrie.

Wijbenga begon in 1999 als vakredacteur bij De Molenaar in Leeuwarden. In de loop van de jaren groeide ze door en werd via de functie van adjunct-hoofdredacteur uiteindelijk hoofdredacteur en (adjunct)-uitgever van het vakblad. “Na mijn studie aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen kwam een baan als landbouwjournalist op mijn pad. In deze functie kon ik mijn belangstelling voor de agrarische sector combineren met een passie voor taal.”

Boeiende sector

De graanverwerkende en diervoedersector heeft binnen de landbouw een eigen plek en dynamiek. “Het mag dan een nichemarkt zijn, het is een boeiende sector, ook vanwege de internationale dimensie.”

Het belang van de sector in de (internationale) productieketen wordt benadrukt door recente gebeurtenissen. “Corona, dierziekten en nu de oorlog in Oekraïne onderstrepen het belang van voedselzekerheid en de rol die internationale landbouw daarin speelt.”

Werkgever

Ik zal het werk en bovenal het netwerk missen, maar weet zeker dat het vakblad bij mijn opvolger in goede handen zal zijn.” Wijbenga start op 1 april 2022 bij haar nieuwe werkgever Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad.

Lees ook: Column: Nieuwe uitdaging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback