Ga naar hoofdinhoud

Nijhof-Wassink neemt Wemmers Tanktransport over

Wemmers wordt onderdeel van de Nijhof-Wassink Group.

Alle activiteiten, vestigingen en medewerkers van Wemmers Tanktransport worden per 1 januari 2022 onderdeel van de Nijhof-Wassink Group. Daarover bereikten beide bedrijven overeenstemming.

Toevoeging

Nijhof-Wassink en Wemmers zijn allebei specialist in bulktransport. Wemmers is gespecialiseerd in Liquid Food. Nijhof-Wassink richt zich op Feed Logistics en Chemical Logistics. “Onze beide bedrijven zijn actief in een zeer concurrerende markt”, aldus algemeen directeur Erik Schiphorst van de Nijhof-Wassink Group. “De mogelijkheid om Food toe te voegen aan het bestaande portfolio zorgt voor diversificatie in het aanbod van gespecialiseerd transport”, stelt de directeur.

Continuïteit

Volgens Schiphorst draagt de overname bij aan de continuïteit van de onderneming. “De stappen die we de laatste jaren hebben gezet in data analyse, efficiency en gerichte sturing is een enorme slag gebleken. Dezelfde slag willen we maken bij Wemmers dat Europees actief is in vele landen.”

Samenvoeging

Nijhof-Wassink Group is na de overname met 1.750 collega’s actief in acht thuislanden in de logistieke en truckbranche. Met bijna 800 eigen combinaties is de onderneming specialist in het vervoeren en opslag van (Dry & Liquid) bulkgoederen voor de chemische- en veevoederindustrie en in de voedingssector.

Wemmers

“Bij Wemmers hebben we naar de huidige marktomstandigheden en de verschillende scenario’s gekeken om ook in de toekomst een gezonde transportgroep te blijven. Een overname behoorde tot één van de mogelijkheden”, aldus Paul van den Nieuwenhoven.

Sterke punten

Toekomstperspectief en aandacht voor de medewerkers waren bij de afwegingen van doorslaggevend belang voor de transportgroep uit Bleskensgraaf. “In de gesprekken met Nijhof-Wassink ontstond een bijzondere klik en een goed gevoel. Met het verenigen van onze merknamen Wemmers en Troll binnen de Nijhof-Wassink Group, worden twee bedrijven met eenzelfde DNA en dezelfde focus bij elkaar gebracht. De bedrijven profiteren van elkaars sterke punten.

Integratie

“In de integratieperiode zullen we sterke focus houden op de klanten van Wemmers, zodat een goede basis voor de toekomst gelegd kan worden. Paul van den Nieuwenhuizen blijft leiding geven aan de Wemmers organisatie. Hij begeleidt en ondersteunt mede de integratie”, besluit Schiphorst.

Leestip: Nijhof-Wassink neemt activiteiten Thuysbaert over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback