Ga naar hoofdinhoud

Nijsen/Granico introduceert het Redux-concept

Voor varkensbedrijven die gebruik maken van de stoppersregeling, onderdeel van de ammoniakwetgeving, heeft Nijsen/Granico het Redux-concept ontwikkeld.

Actieplan Ammoniak Veehouderij

De overheid heeft een beleid voor stoppende bedrijven uitgewerkt: het Actieplan Ammoniak Veehouderij. Stoppende varkensbedrijven dienen emissiereducerende maatregelen te treffen. Deze maatregelen kunnen bestaan uit het toepassen van aangepast voer, managementmaatregelen, het houden van minder dieren of een combinatie van deze mogelijkheden.

Voerconcept

Nijsen/Granico biedt deelnemende bedrijven de mogelijkheid om aan de stoppersregeling te voldoen via een speciaal hierop afgestemd voerconcept. Dit betekent dat deze varkenshouders gemiddeld meer dieren kunnen houden dan wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van het Redux-concept.

Bedrijfsspecifiek advies

De bedrijfsadviseurs van Nijsen/Granico bekijken de bedrijfsomstandigheden en geven een bedrijfsspecifiek advies, zodat de klant optimaal gebruik kan maken van deze regeling.

Achterliggende gedachte

De achterliggende gedachte achter Redux is dat het eiwitgehalte in de voeders wordt verlaagd middels maatwerk. Daarbij is het uitgangspunt dat de technische resultaten op hetzelfde niveau blijven. Dit gebeurt door de inzet van eiwitbronnen met een hoge beschikbaarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback