Ga naar hoofdinhoud

Noblesse Proteins wil juli 2011 van start

De fabriek van het bedrijf Noblesse Proteins in Wijster is in juli 2011 klaar, verwacht directeur Johan Visser. Hij gaat ervan uit dat dan ook alle procedures achter de rug zijn, ondanks de bezwaren van omwonenden.

Bezwaar

Omwonenden maken bezwaar bij de Raad van State tegen de milieuvergunning die aan Noblesse Proteïns is verleend voor de bouw van de fabriek waar slachtafval van pluimveeslachterijen gaat worden verwerkt. Zij vrezen stank en geluidsoverlast als gevolg van het extra vrachtverkeer. Het rechtscollege zal zich op 10 februari over de zaak buigen.

Veevoer

Noblesse Proteins wil het slachtafval verwerken tot diermeel dat in veevoer kan worden verwerkt. Het bedrijf is een initiatief van zes grote pluimveeslachterijen. De bouw van de fabriek in Wijster kost 13 miljoen euro en de vestiging moet straks werk bieden aan 25 mensen. Noblesse Proteins vestigt zich direct naast een afvalverbrandingsinstallatie van Attero. Het bedrijf wil gebruik maken van de restwarmte van de afvalverbrandingsovens.

bron: Dagblad van het Noorden

Eén reactie op “Noblesse Proteins wil juli 2011 van start

  • H.P. van Rossum

    Ik wil graag solliciteren bij Noblesse Proteins in Wijster maar ik kan geen adres vinden waar ik mijn brief naar toe kan sturen Kunt u mij aan een adres helpen?
    Met vriendelijke groet,
    John van Rossum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback